2018.04.17

Gondoltad volna, hogy egy bundás kenyeret is fel lehet dobni valahogy? Készítsd el úgy, ahogy az olaszok szokták!

Hozzávalók:

  • 1db Szarvasi Mozzarella
  • 12 szelet szendvicskenyér
  • 2-3db tojás
  • olaj a sütéshez
  • só, bors
  • mártogatni ketchup vagy paradicsomszósz

A Szarvasi Mozzarellát vágjuk 6 szeletre. Szabadítsuk meg a kenyérszeleteket a héjuktól és egy nagyobb kör alakú szaggatóval vágjuk egyforma kör szeleteket. Helyezzük a mozzarella szeleteket 2 kenyérkör közé és nyomkodjuk össze a kenyér széleit. Verjük fel a tojást, sózzuk, borsozzuk majd forgassuk meg benne a mozzarellával töltött kenyér korongokat. Minél tovább hagyjuk a kenyereket a tojásban, annál jobban megszívják magukat és annál finomabbak lesznek. Süssük aranybarnára bele őket a felforrósított olajba, majd tálaljuk melegen. Ketchuppal, paradicsomszósszal de salátával is ínycsiklandó.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella