2020.07.14

A fald fel csapata egy szuper reggelit hozott Nektek. Burgonya toastot készítettek, amit Szarvasi Mozzarellával tettek még ínycsiklandóbbá. A receptet ide kattintva tudjátok megtekinteni!

Hozzávalók:

  • 100 g Szarvasi Mozzarella
  • 750 g burgonya
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 2 tk só
  • 2 tk bors
  • 2 tk őrölt rozmaring
  • 3 g metélőhagyma
  • 1 tojás
  • 1 újhagyma
  • 1 csípős paprika
  • Kométa - Kemencés sült tarja

Elkészítés:

Szokásos módon hámozzátok meg és főzzétek puhára a krumplikat, majd törjétek össze egy tálban.

A tört krumplihoz adjátok hozzá a sót, borsot, rozmaringot, zsemlemorzsát, tojást és keverjétek össze egyenletesre. Figyeljetek, hogy megfelelő tésztás állaga legyen az alapotoknak és ne izguljatok, ha esetleg még adnotok kell hozzá egy tojást, vagy akár egy kevés zsemlemorzsát.

Olajos kézzel formázzatok belőle lapokat és helyezzétek sütőpapírra. Két szelet mozzarella közé dobjatok be egy zsírosabb húst, a mi választásunk a Kométa sült tarja volt, majd jöhet a második krumplis lap a tetejére.

Ízlés szerint dobjátok fel zöldségekkel, ahogy el tudjátok képzelni.Misi csípős paprikával és újhagymával bolondította.

A Toastokat és a bordázott serpenyőt is kenjétek át olajjal és kezdődhet a sütés nagy lángon. Amint aranybarnára sült az egyik oldal, fordítsátok meg és ha kész tálalhatjátok is.

Snacknek vagy reggelinek tökéletes fogás!

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella