2020.04.08

Hozzávalók 8 főre:

  • 250 g Szarvasi Ricotta
  • 115 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 3 tojás
  • 1 citrom héja
  • 3 ek citromlé
  • 140 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 60 ml tej
  • Tálaláshoz:
  • 1 doboz Szarvasi Mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • friss málna

Elkészítés:

1, Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra.

2, A puha vajat verjük fel a cukorral és a vaníliával. Majd egyenként üssük bele a tojást és jól keverjük el.

3, Majd keverjük hozzá a citromhéjat, citromlét, sütőport, lisztet, ricottát és kevés tejet.

4, Béleljünk ki egy kb. 20 cm-es sütőformát sütőpapírral, az oldalát pedig kenjük ki vajjal. Öntsük bele a tésztát, majd a sütőben süssük 30-35 percig, míg aranybarna nem lesz.

5, Ha kész, hagyjuk hűlni, majd ezután szeleteljük. Tálaljuk a porcukorral felvert mascarponéval és friss málnával.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella