2018.07.04

Alakbarát desszert, ami biztosan kielégíti az édesség utáni sóvárgásodat!

Hozzávalók:

  • 250 g Szarvasi Ricotta
  • 2 közepes méretű tojás, szétválasztva külön edénybe
  • 2 ek. nyírfacukor vagy eritrit ( abból 3 kanálnyi )
  • 1 egész bio citrom leve
  • 1 db vanilia belseje
  • 1 fél bio citrom reszelt héja

A sütőt 190 fokra előmelegítjük, alu–felül sütő programon. Ezután veszünk 2 edényt. Az egyikben összekeverjük a Szarvasi Ricottát, a 2 tojás sárgáját,1 evőkanál nyírfacukrot, a bio citrom levét, a vaníliát és a reszelt citromhéjat. A másik edényben kézi robothabverő segítségével a 2 tojásfehérjét és az 1 evőkanál nyírfacukrot kemény habbá verjük. Ezután óvatosan összekeverjük a két habot-krémet, úgy, hogy ne törjük össze a tojáshabot. Hőálló szuflé edénykékbe adagoljuk és körülbelül 15 percig sütjük amíg fel nem jön a teteje és picit megbarnul a teteje. Ha kihűlt ki is boríthatjuk ahogy nekem a képen látszódik de a kis szuflé formából is fogyaszthatjuk. Dorottya natúr citromos kókuszjoghurttal öntötte le.

Jó étvágyat hozzá! Ha kipróbáljátok Dorottya receptjét, töltsétek fel a végeredményt az Instagramra és jelöljétek meg @dorottyaeletmodot és a @szarvasimozzarella Insta oldalát is!

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella