2018.05.22

Ezt a receptet biztos imádni fogja az egész család!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 500g finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
  • 250g vaj vagy sütőmargarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 100g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl

A töltelékhez:

  • 600g finom eperlekvár
  • 750g Szarvasi Mascarpone
  • 1 citrom
  • 6 ek. porcukor
  • 54 kicsi vagy 27 nagy szem eper

A megadott mennyiségek 54 darab korsárka elkészítéséhez elengendőek!
Elkészítési idő: 2 óra
Egy darab: 170 kcal

A tésztához a lisztet a vajjal vagy margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután 6 egyenlő darabra vágjuk. Ezeket egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk. Kis kosár formákat kikenünk, a tésztával kibéleljük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 12-15 percig sütjük. Amikor kihűltek, a kis tésztakosarak mindegyikébe 1-1 kiskanálnyi lekvárt töltünk (lehet habzsákból is), és ecsettel a kosárkák falára is felkenjük. A mascarpone sajtot a citrom kifacsart levével és a porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és a kosarakba töltjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a szemeket félbevágva a kosarakra (a krémre) rakjuk.

Jó tanács: Ha nem tudjuk egyszerre megsütni a kosarakat – például mert nincs elegendő formánk – akkor sincs baj, legfeljebb tovább tart. A tésztából mindig csak egyet nyújtsunk ki, és vágjunk fel, a többit letakarva a gyúrólapon hagyhatjuk. A tölteléket pedig tegyük hűtőszekrénybe, és csak akkor vegyük ki, amikor éppen kell.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella