2018.08.24

Ki ne szeretné a gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó desszerteket? Hargitai György, az OnLive© főzőiskola séfje egy szuper fehércsokis krémet készít, ami után garantáltan megnyalod majd mind a 10 ujjadat.

Hozzávalók:

  • 25 dkg Szarvasi Mozzarella mascarpone sajt
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 dkg friss nyári gyümölcs vegyesen (ribiszke, áfonya, szeder, málna)

A darabokra tördelt csokoládét nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk. A kétféle cukorral édesítjük. Kanalanként a mascarpone sajthoz adjuk. 4 kis üvegtál aljában elosztjuk a megmosott, lecsöpögtetett gyümölcs felét. A csokoládékrémet rákanalazzuk, a maradék gyümölcsöt a tetején elosztjuk. Tálalásig behűtjük.

A receptben megjelölt hozzávalókból 4 főre elegendő étel készíthető. Elkészítési idő: kb. 15 perc Egy adag: 420 kcal

A fehércsokoládé-krém elkészítéséről receptvideó is készült, melyet az OnLive© főzőiskola youtube csatornáján tudtok megnézni.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella