2018.04.12

Pohárkrémből sosem elég! Ha van otthon Szarvasi Mozzarella Mascarpone nyert ügyed van. Még néhány alapanyag és kész a mennyei desszert.

Mascarpone krém hozzávalói:

  • 250g Szarvasi Mozzarella Mascarpone
  • 150ml zsíros tejszín
  • 3 tojás
  • 40g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Gesztenyés krém hozzávalói:

  • 400g gesztenye massza
  • 100ml tejszín
  • 90g étcsoki
  • 50g vaj
  • 50g cukor

Piskóta réteg:

  • 300g panettone
  • 250g meggybefőtt

Gesztenyekrémhez szükséges csoki felolvasztásával kezdjük a munkálatokat. Az összetört étcsokit és a vajat olvasszuk meg gőz fölött, majd hagyjuk hűlni. A gesztenye törjük össze, adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt, majd alaposan keverjük össze. A kihúl olvasztott csokit adjuk hozzá. Mascarponekrém: Válasszuk külön a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük ki a cukorral és vaníliás cukorral. Lazítsuk fel kicsit a mascarponét, adjuk hozzá a cukros tojássárgáját, a felvert tejszínt majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot is. Vágjuk apró darabokra a pannetonét, rakjuk le a poharak aljába és szórjuk meg a meggyel. Ezután rakjuk rá egy réteg gesztenyekrémet, a legtetejére pedig egy réteg mascarpone krémet. Fogyasztás előtt tegyük be egy kicsit a hűtőbe.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella