2020.08.19

A Faldfeles srácok ismét új receptet alkottak. A jól ismert fonott kalácsot általában vajjal és lekvárral szoktuk enni mindannyian... A fiúk húztak egy merészet és sós ízekre váltottak. A kalácsba grillezett tarja került, dijoni mustár, kovászos uborka... és annak érdekében, hogy még tökéletesebb legyen a végeredmény reszeltek rá bőven Füstölt Szarvasi Mozzarellát!

A videót itt tudjátok megnézni.

Hozzávalók:

  • 200 g Szarvasi Füstölt Mozzarella
  • 500 g sertéstarja
  • Olivaolaj
  • Só / bors
  • 3 fej Vöröshagyma
  • Mustár
  • 1 db kalács
  • Dijoni Mustár
  • 1 db sajtkrém
  • Savanyú uborka

Elkészítés:

Hús és hagyma:

Ha nem akartok vesződni az ideális szeletek előkészítésével, a szeletelt tarja a jó megoldás. De hogyan is fogjunk neki? A tarjaszeleteket bemustározzátok és nagyra vágott hagymaszeletek kíséretében, olivaolaj mellett, sózzátok és borsozzátok be. A tálat takarjátok le és hagyjátok állni a pácban legalább 1 órát, de a legjobb 24 órára a hűtőbe rakni. Az idő leteltével a hússzeletek mehetnek a sütőre a hagyma darabokat pedig alufóliába csomagolva szintén rakjátok fel. A hús kevés forgatás után kb 10-15 perc alatt készül el a hagymáitokkal nagyjából egy időben. Grillezésnél mindig fontos a folyamatos figyelem, mert 1-2 percen is múlhat a tökéletes vagy a tökéletesen szenes fogás.

Kalács:

Amikor a húsokat készültök leszedni a sütőről, a kalácsokat szimplán vágjátok félbe és pirítsátok le a grillrácson, majd az alját sajtkrémmel a tetejét pedig dijoni mustárral kenjétek meg.

Ezután már csak össze kell rakni.

  1. A megkent kalácsra pakoljátok tarját és hagymát bőségesen.
  2. Mielőtt lezárnátok a szendvicset, reszeljetek rá Füstölt Szarvasi Mozzarellát bőségesen.
  3. Pár perc olvasztás után 1-2 szelet savanyú ubival karöltve készen is vagytok.

Elkészítési idő: ~30 perc Költség: ~2500 ft

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella