2018.04.13

Kóstoltad már a grúz konyha jellegzetes, joghurtos tésztájú kenyerét? Itt a lehetőség!

Hozzávalók:

  • 350g Szarvasi Pizza Mozzarella
  • 200g feta sajt
  • 400g kaukázusi kefír
  • 450g liszt
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. olaj

A kefírt, sót, olajat és szódabikarbónát keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet és gyúrják csomómentes tésztává. Fedjük le egy tiszta konyharuhával és meleg helyen pihentessük 2 órán át. A Szarvasi Pizza Mozzarellát és a feta sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a tojással. A 2 óra letelte után gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő részre. A kezünkkel nyújtsuk meg egy kicsit a tésztát, de ne túl vékonyra, csak úgy mintha pizza tésztát készítenénk. A sajtkeveréket is osszuk 3 részre, majd töltsük meg a kinyújtott tésztát, hajtogassuk be a tészta széleit középre, nyomogassuk meg óvatosan, hogy biztos jól lezáródjon és formázzuk szép kerek formát belőle. Ismételjük meg a másik 2 tésztával is ezt, majd szúrjunk 1-1 lyukat a közepébe, hogy a sütés során keletkező gőz távozni tudjon. Sütőben vagy száraz serpenyőben is megsüthetjük, 220- 230 °C-on, míg ropogós nem lesz.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella