2020.09.10

Míra egy igazán csajos, habkönnyű, mascarponés málnatortát készített!

Mutatjuk hozzá a receptet.

Piskóta Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 ek víz
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 cs só

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját az összes többi hozzávalóval elkeverjük. Ezután a tojások fehérjét két részletben, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaós masszába. A kész masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük, majd 180C-on kb 30 perc alatt, tűpróbáig sütjük és kihűtjük. A kihűlt piskótákat egyenlő lapokra vágjuk.

Málna jam:

  • 10-13 dkg vaníliás cukor
  • 300 g málna
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek víz

A málnát a cukorral elkeverjük és elkezdjük összefőzni. A keményítőt keverjük el csomómentesre a vízzel. Az összefőzött málnákhoz hozzáöntjük a feloldott keményítőt és pár másodperc alatt besűrítjük. Az összes piskóta lapunkat megkenjük a jammel. (A krémmel való összeállításnál ne felejtsük el, hogy az utolsó piskótát lekváros résszel lefelé fektessük le.)

Mascarponés krém:

  • 500g mascarpone
  • 500g cukrozott növényi habtejszín
  • 150 g vaníliás cukor
  • málnapiros ételfesték

A habtejszínt és a cukrot a mascaponéhoz öntjük és kemény habbá verjük. A krém 1/5-ét málnapirosra színezzük.

Torta összeállítása:

A tortát a fehér mascarponés krémünkkel rétegezük és teljesen be is burkoljuk vele. A málnapiros krémet egy spatulával foltokban felvisszük a torta külsejére, a fehér krémre, majd kicsit elsimítjuk.

Pár órára a hűtőben pihentetjük.

A receptet köszönjük Mírának!

Míra Sütimámohr gasztroblogját itt találjátok, Instagramon pedig itt tudjátok meglesni a többi mennyei finomságot!

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella