2020.04.08

Hozzávalók kb. 8 főre:

A kenyerekhez:

  • 500 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek cukor
  • 1ntk só
  • 100 g vaj
  • 400 ml kefír

A szendvicsekhez:

  • 2 tasak Szarvasi Szeletelt Mozzarella sajt
  • 400 g füstölt-főtt sonka
  • 2-3 fej szívsaláta
  • 100 g Szarvasi Mascarpone
  • 1-2 ek reszelt torma
  • zöldségek a tálaláshoz

Elkészítés:

1, Melegítsük elő a sütőt 220 C-ra. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, sütőporral, cukorral és sóval. Keverjük hozzá a kockára vágott hideg vajat.

2, Majd keverjük hozzá a kefirt. Gyúrjuk át párszor,hogy viszonylag homogén legyen, de sokáig nem kell gyúrni. Majd egy kilisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki 2-3 cm vastag tésztává.

3, Vágjuk föl 8-10 db négyszögre. Tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsire őket. Kenjük meg a tetejüket egy kis olvadt vajjal. Tegyük be őket a sütőbe és süssük meg őket aranybarnára 15-20 perc alatt.

4, Ha kész, hagyjuk hűlni, majd vágjuk őket félbe. A mascarponét keverjük össze tormával és egy kis sóval. Kenjük meg vele a kenyereket. Helyezzük rájuk a megmosott saláta leveleket, sonka szeleteket és retket, vagy más zöldségeket.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella