Hozzávalók kb. 8 főre:
A kenyerekhez:
- 500 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek cukor
- 1ntk só
- 100 g vaj
- 400 ml kefír
A szendvicsekhez:
- 2 tasak Szarvasi Szeletelt Mozzarella sajt
- 400 g füstölt-főtt sonka
- 2-3 fej szívsaláta
- 100 g Szarvasi Mascarpone
- 1-2 ek reszelt torma
- só
- zöldségek a tálaláshoz
Elkészítés:
1, Melegítsük elő a sütőt 220 C-ra. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, sütőporral, cukorral és sóval. Keverjük hozzá a kockára vágott hideg vajat.
2, Majd keverjük hozzá a kefirt. Gyúrjuk át párszor,hogy viszonylag homogén legyen, de sokáig nem kell gyúrni. Majd egy kilisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki 2-3 cm vastag tésztává.
3, Vágjuk föl 8-10 db négyszögre. Tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsire őket. Kenjük meg a tetejüket egy kis olvadt vajjal. Tegyük be őket a sütőbe és süssük meg őket aranybarnára 15-20 perc alatt.
4, Ha kész, hagyjuk hűlni, majd vágjuk őket félbe. A mascarponét keverjük össze tormával és egy kis sóval. Kenjük meg vele a kenyereket. Helyezzük rájuk a megmosott saláta leveleket, sonka szeleteket és retket, vagy más zöldségeket.