2018.12.13

Egy gyors desszert recept Hargitai Györgytől. Ha nincs kedved órákig sütögetni karácsonykor, próbáld ki ezt a mascarponés kockát.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 3 ek. keserű kakaópor
  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 15 dkg finomliszt

A sajtkrémhez:

  • 25 dkg Szarvasi Mozzarella Mascarpone
  • 5 ek. kristálycukor
  • 5 ek. kókuszreszelék
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 tojás

A csokoládét a vajjal együtt egy lábasban kevergetve fölolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk. Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A csokis vajat és a sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk. Egy közepes méretű (30×20 centis) tepsit vajjal kikenünk, meglisztezzük, azután a masszát belesimítjuk. A sajtkrémhez valókat összekeverjük, majd a csokoládés tésztán óvatosan elkenegetjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 32-35 perc alatt megsütjük.

A receptben megjelölt hozzávalókból 20 szelet készíthető. Elkészítési idő: 1 óra Egy szelet: 223 kcal • fehérje: 4,7 gramm • zsír: 14,3 gramm • szénhidrát: 18,8 gramm • rost: 1,8 gramm • koleszterin: 44 milligramm

A krémsajtos, kókuszos, kakaós mascarponés kockáról receptvideó is készült, melyet az OnLive© főzőiskola youtube csatornáján tudtok megnézni.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella