2018.07.03

Krémes, könnyed, bármilyen gyümölcs párosítható hozzá és percek alatt elkészül. A pohárkrém az egyik kedvenc desszertünk! Szerintünk Alexának is!

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 70 g porcukor/poreritrit
  • Citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • Csipet fahéj
  • Fehércsokoládé aroma (vanília aroma is megfelelő)
  • 100 g keksz apróra törve
  • 50 g vaj
  • Áfonya

A kekszet összetörjük, hogy egy finom kekszmorzsát kapjunk, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Egy tálban felverjük a habtejszínt habfixálóval, majd hozzáadjuk a mascarponét, citrom levét, héját, ízlés szerint fahéjat, porcukrot, aromát. A tálka aljába kanalazunk egy kis krémet, rá kekszmorzsát, gyümölcsöt teszünk, addig rétegezzük, míg el nem fogy minden hozzávaló. Tálalásig hűtőben pihentetjük.

Ha még több ilyen szuper receptre vagytok kíváncsiak Alexától, akkor kövessétek őt az Instagramon! Ha pedig elkészítitek valamelyik Szarvasi Mozzarellás receptünket, posztoljátok Instagramra és jelöljetek meg minket is rajta: @szarvasimozzarella

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella