2018.04.04

Pizzát is lehet enni diéta alatt. Csak néhány apró módosítást kell végezni a receptben és máris alakbarát lehet sokak kedvence.

Fitt tészta hozzávalói:

  • 4 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 1 tojás
  • 1 ek. Tejföl
  • Fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom, majoranna

Fitt feltétek:

  • 1 csomag szeletelt Szarvasi Light Pizza Mozzarella
  • 2-3 ek. kukorica
  • 100g csirkemell sonka
  • 3-4dl hozzáadott cukor nélküli paradicsompüré
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Olívaolaj
  • Fűszerek: só, bors, csapott ek. xilit, oregánó, bazsalikom, majoranna

A munkálatokat a tészta begyúrásával kezdjük. A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, majd pihentessük míg a sütő felmelegszik. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, helyezzük rá a tésztát, nyújtsuk kb. fél cm vastagra, majd helyezzük be az előmelegített sütőbe. Alsó-felső sütéssel, 170-180 °C -on kb 25 percig süssük. Ezalatt készítsük el a szószt és a feltéteket. Forró serpenyőben pici olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, öntsük rá a paradicsompürét, reszeljük bele a fokhagymát majd adjuk hozzá a fűszereket. Alaposan keverjük át és rotyogtassuk míg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Ha megsült a tészta oszlassuk el rajta a főzött paradicsomszószt, pakoljuk rá az előkészített feltéteket és le ne hagyjuk a szeletelt Szarvasi Light Pizza Mozzarellát a tetejéről. Tegyük vissza a sütőbe még 20 percre, hogy a sajt szépen megolvadjon.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella