2020.07.21

A faldfeles fiúk egy olyan mascarpones receptet találtak ki, ami után garantáltan mindenki megnyalja mind a 10 ujját!

A fiúk videóját itt nézhetitek meg!

Hozzávalók:

  • 350 g Szarvasi Mascarpone
  • 500 ml habtejszín
  • 150 g sűrített tej
  • 500 g eper
  • 1 cs Zabkeksz
  • Porcukor

Elkészítés:

Eper ragu: Vágjatok fel 400 g epret legalább a felére, majd rakjátok egy fazékba. A maradék eper díszítésnek és készítés közben étvágy csillapításnak tökéletes.

Adjatok hozzá 2 evőkanál porcukrot és kezdjétek el főzni a lehető legkisebb lángon. Pár perc után az eper elkezd levet ereszteni és addigra a porcukor is teljesen elolvad.

Kb. 10 percig főzzük, amíg enyhén sűrű darabos ragut kapunk és közben folyamatosan kavargassuk durva mozdulatokkal, hogy tovább törjenek az eperdarabok.

Fagylalt:

Habár kézzel is megoldható, érdemes egy robotgépet elővarázsolnotok és úgy nekiállni a fagylalt főszereplőjének. Elsőként egyre nagyobb fokozaton verjük fel a habtejszínt keményre.

Ezt követően érkezhet bele 2 ek porcukor és a 350 g mascarpone. Újra fokozatosan növelve a sebességen keverjük el a belekerült hozzávalókat és utolsó résztvevőként adjatok hozzá a 150 g sűrített tejet.

1-2 perc után készen is vagyunk a fagylalt alapjával és nekiállhatunk összerakni egy tálba az egészet, majd 2 órára minimum legyen a fagyasztó rabja.

Ezután már csak össze kell rakni az ínycsiklandó finomságot!

  1. Szórjatok durvára tört zabkekszet a tál aljába.
  2. Rétegeljétek a következő sorrendben, majd finoman kavarjátok össze: alap, eperragu, keksz
  3. Utolsó rétegnek már csak a mascarponés krémet használjátok, valamint díszítésként a maradék ragu és egész zabkeksz darabok érkezhetnek.
  4. Helyezzétek minimum 2 órára a fagyasztószekrénybe.

Elkészítési idő: ~150 perc Költség: ~3200 ft

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella