2018.06.18

Egy kis mozzarella egy hétköznapi tésztasalátát is új szintre tud emelni!

Hozzávalók:

  • 200g csavart tészta
  • 200g Szarvasi Mozzarella Mini
  • 250g kemény húsú paradicsom
  • 250g kígyóuborka
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • maréknyi magozott olajbogyó
  • fél citrom leve
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 448 kcal

A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, lecsöpögtetjük. A mozzarella golyókat félbe vagy negyedekbe vágva egy tálba szórjuk. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot, miután szárát kimetszettük, 1 centis kockákra vágjuk, ahogyan a kígyóuborkát és a lilahagymát is, mindet a sajthoz adjuk. Az olajbogyókat félbevágva vagy felszeletelve rászórjuk. A lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk, a citrom levével és az olívaolajjal ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk és már tálaljuk is, mert a tészta hamar magába szívja az ízesítőket.

Jó tanács: Aki tojásmentes étrendet tart, tojás nélküli tésztával készítse.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella