2018.06.26

Kecső Dorottyát sokan Dorottya Életmódként ismerhetitek az Instagramról. Rendszeres fogyasztója a termékeinknek, most egy szuper gyorsan elkészíthető, igazi alakbarát finomság receptjét osztotta meg velünk. Tökéletes nyári összejövetelekhez vagy az esti filmezéshez!

Hozzávalók:

  • Közepes méretű karfiol fele (fontos, hogy friss legyen nem fagyasztott)
  • 200g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma (összenyomva)
  • só, bors,oregánó, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, felforralt sós vízben, 8-9 perc alatt megfőzzük. Lecsepegtetjük és egy tányéron hűlni hagyjuk. A mozzarellát lereszeljük. A karfiolt összeapríthatjuk robotgéppel, aprítóval vagy csak szimplán a kezünkkel összenyomkodhatjuk. Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk és masszává dolgozzuk, kivéve a mozzarella ¼ , azt meghagyjuk későbbre. A masszát sütőpapírra helyezzük, kb , 0,5 cm -1 cm közötti vastagságúra lapítjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon, 20 percig sütjük, aztán rászórjuk a maradék reszelt mozzarellát is. A sütőt kikapcsoljuk és visszatoljuk 5 percre, hogy ráolvadjon a sajt. Kihűlt állapotban szeleteltjük fel és fogyaszthatjuk is a gluténmentes, alacsony zsírtartlamú ropogósunkat ami egy általános diétába tökéletesen illeszkedhet.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella