2020.04.07

Hozzávalók 6 főre:

  • 1,2 kg burgonya
  • 1 db nagyobb édesburgonya
  • 3 db Szarvasi Mozzarella sajt
  • 150 g főtt sonka
  • 150 g füstölt kolbász
  • 250 ml tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés:

1, A krumplit és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.

2, A tejszínt egy nagyobb lábosban melegítsük fel. Reszeljünk bele fokhagymát és szórjuk meg kakukkfűvel. Tegyük bele a krumpli és édesburgonya szeleteket, jól melegítsük föl. Sózzuk meg.

3, A sütőt melegítsük elő 190 C-ra. Egy kb 23 cm-es kapcsos sütőformát béleljünk ki sütőpapírral (természetesen sütőtálban is készíthetjük). Tegyük alulra a tejszínes krumplinak kb. az egyharmadát. Erre rakjunk vékony szeletekre vágott kolbászt és kisebb darabokra vágott maradék főtt sonkát(opcionálisan vékonyra szelt főtt tojást is tehetünk rá). Reszeljük rá az egyik sajtot.

4, Majd tegyük rá a krumpli másik harmadát, a maradék kolbászt és sonkát, illetve reszeljük rá a második sajtot is.

5, Végül halmozzuk rá a maradék krumplit, szépen egyengessük el, majd reszeljük le a harmadik sajtot is. Végül szórjuk meg nagy szemű zsemlemorzsával. Tegyük be a sütőbe kb 30-35 percre, illetve míg szép pirosra és puhára nem sül.

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella