2018.12.11

A Karácsony a Megváltó születésének, az örömnek, a szeretetnek, a békességnek az ünnepe. Odafigyelésünket, gondoskodásunkat az ajándékokon kívül a finom ételekkel is kifejezzük.

A régmúlthoz képest ma már a hétköznapokban is bőségesebben étkezünk, vagyis a jóllakottság nem csak az ünnepekre (Karácsony, Húsvét, lakodalom) korlátozódik. Mégis ilyenkor úgy eszünk, mintha utána és előtte éheznénk. A karácsonyi menüt a hazai új táplálkozási ajánlás az OKOSTÁNYÉR® (www.okostanyer.hu) alapján is összeállíthatjuk, követve a szokásokat. A hagyományos ételeket korszerűbb konyhatechnikai eljárásokkal elkészítve, azokból élvezettel, de mértékkel fogyasztva nem terheljük meg emésztőrendszerünket. Az ünnepi menü elképzelhetetlen desszert nélkül. Itt egy kis újítással, a tejtermékek becsempészésével oldhatjuk a töményebb, olajos magvakat tartalmazó sütemények sorát. A sajttorta, és annak különböző variáció (citromos, narancsos, mogyorós) változatosabbá teszik a karácsonyi asztalt. Egy mascarponés, ricottás sültalmával, mézeskalácsfűszerekkel ízesített krém zabkekszes alapra helyezve biztos siker. Még számos más egészséges recept közül lehet válogatni a http://www.szarvasimozzarella.hu/hu/receptjeink weboldalon. Érdemes azokra is gondolni, akik továbbra is inkább a sós ízeket kedvelik így a főétel után kínálhatunk sajttálat szőlővel és dióval. Akik merészebbek a megszokott pogácsa és sajtos rúd mellé adhatunk sajtsnacket, répával almával.

Erdélyi Alíz dietetikus, táplálkozástudományi szakember

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella