2018.05.30

Pintér Alexa mindig ínycsiklandó ételeket készít a Szarvasi Mozzarella termékekből. Most sem okozott csalódást. Próbáljátok ki a tiramisut, úgy ahogy ő szokta elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 500g laktózmentes Szarvasi Mozzarella mascarpone
  • 2dl laktózmentes habtejszín
  • 2x 8 g habfixáló
  • 75 g porcukor (vagy poreritrit)
  • Kevés citrom reszelt héja
  • Vanília aroma (ízlés szerint)
  • Fahéj (ízlés szerint)
  • 5 dl kávé
  • Rum aroma (ízlés szerint)
  • 2 doboz Manner vollkorn laktózmentes babapiskóta (2 csomag babapiskóta bármely más márkából elég szokott lenni, még marad is pár darab)

A tejszínt habfixálóval kézi mixerrel felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a vaníliát, citrom héját és a fahéjat is. A babapiskótát gyors mozdulatokkal megmártjuk a rumos kávéban (vigyázzunk, gyorsan megszívja magát kávéval, ezért gyorsan kell ezt a műveletet csinálni, egyszerre csak egy rétegre való piskótát mártsunk meg a kávéban). Majd egy jénai tál aljára elkezdjük szorosan egymás mellé rakni a kávés piskótákat. Egy sor piskótára kanalazzuk a krém egy részét, majd rá mehet újabb réteg piskóta, arra krém. Úgy rétegezzük, hogy az első réteg mindenképp piskóta legyen, az utolsó réteg pedig a krém, amelyre holland kakaót szitálunk.

Miután elkészültünk, mehet is a hűtőbe. Annál finomabb a krém, minél többet áll a hűtőben. Köszönjük a receptet Alexa!

Cimkefelhő
  • érdekes
  • desszert
  • pizza
  • recept
  • egészség
  • kommandó
  • mozzarella